اقدامی برای بیدار کردن وجدان ها
غیرتی دینی و وجدان هایی همیشه در خواب! طبعا حمله ناجوانمردانه به یک جوان طلبه آمر به معروف، اولین و آخرین حادثه در رابطه با هنجار شکنی های محسوس در ام القرای جهان اسلام نبوده و نیست. سال ها پیش آن هم در آغازین روزهای فعالیت ستاد احیا امر به معروف و نهی از منکر ،یک دانشجوی بسیجی در ماه مبارک رمضان به سبب اعتراض به روزه خواری جوانی، با کارد سلاخی مورد حمله قرار گرفت و بدین سان، رگ گردنش در مذهبی ترین میدان تهران یعنی میدان امام حسین(ع) قطع شد.
نگارنده آن زمان، یعنی سال 78 در کسوت خبرنگاری، اخبار لحظه به لحظه دادگاه شهید هادی محبی مقتول این حادثه را پیگیری و منعکس می کردم . هیچ گاه اقدام پیامبر گونه پدر هادی را در بخشش قاتل آن هم در سر چوبه دار یعنی آن زمانی که یک بار جان روحی قاتل گرفته شده بود و خیلی بیش از یک اعدامی تادیب شده بود را از یاد نمی برم. حرکتی پر از ایثار و از خود گذشتگی که حقیقتا همه را متاثر کرد ..... آن زمان ، قاتل هادی محبی به یک بسیجی تبدیل شد، ولی ظاهرا برخی بجای درس عبرت گرفتن از این حوادث هنوز تصور آرامشی فوق العاده در تعرض به جان و مال و ناموس مردم دارند و نمی توان نادیده گرفت که امنیت متصور این متعرضین نه تنها خیالی نیست، بلکه متاسفانه در سایه اباحه گری اجتماعی سامانه های انتظامی در برخورد با اشرار شکل گرفته است. در هر صورت ناجا ثابت کرده که هر وقت اراده کند می تواند ریشه یاغی گری اجتماعی را بخشکاند و این در عملیات های کم، اما موثری که این نیرو انجام داده، رویت شده است، اما به واقع درد این است که چرا این اراده وابسته به وقوع حادثه ای جبران ناپذیر و یا رسانه ای شدن یک حادثه است؟! سوال و دغدغه جدی ماجرا این جاست که به راستی امروز قانونگذار، ضابط قضایی، سامانه قضایی، نهاد های انتظامی و امنیتی و خلاصه هر مجموعه ای که خود را در بهینه سازی روند تعاملات اجتماعی بر مبنای شرع مقدس دخیل می داند، چه تعریفی برای مهمترین سامانه نظارتی مردم بر مردم که بدون بودجه و آیین نامه و تبصره و برنامه چند ساله! و تنها با حمایت مدیران نظام اسلامی قابل انجام است و با نام امر به معروف و نهی از منکر در شرع مقدس نام نهاده شده، قایل است؟ خبرنگار حوزه نیوز در تهران
آیت الله خاتمی احترام به مراجع قانون حوزه است عضو شورای عالی حوزه احترام به مراجع را یک اصل پذیرفته در حوزه دانست و گفت: یکی از ضرورتهای حوزه حفظ حرمت مراجع عظام تقلید براساس اخلاق و قانون موجود در حوزه های علمیه است. به گزارش خبرنگار مرکز حوزه، آیت الله سید احمد خاتمی، امروز در درس خارج فقه خود که در مدرسه علمیه فیضیه برگزارشد، با اشاره به اجرای طرح استاد محوری اظهار داشت: یکی از مباحث پیچیده ای که امروز بیش از 5 الی 7 هزار طلبه درگیر آن هستند، مساله استاد محوری در حوزه می باشد.
وی افزود: نظم در حوزه آرزوی همه زعما از زمان آیت الله العظمی بروجردی تاکنون بوده است؛ به گونهای که همه بزرگان حوزه دغدغه سامان بخشی به بی نظمی ها در برخی مدارس علمیه را داشته و دارند. *خدمات شورای عالی حوزه بازگو شود آیت الله خاتمی ادامه داد: در این راستا شورای عالی حوزه برای ایجاد نظم و انضباط اقداماتی را انجام داده، ولی متاسفانه از آنجایی که این خدمات بازگو نشده، تا کنون مخفی باقی مانده است که می طلبد، رییس و یا یکی از اعضای شورا، کارهایی که در تحقق بخشیدن به آرمان مقام معظم رهبری و مراجع عظام تقلید انجام دادهاند را برای همگان بیان نمایند تا ابهامات موجود برطرف شود. *حوزه با محوریت مراجع حرکت میکند عضو جامعه مدرسین حوزه ادامه داد: مراجع عظام زعمای حوزه هستند و مقام معظم رهبری در سفر اخیرشان به قم در دیدارهای متعدد تأکیداتی داشتند و تصریح کردند؛ حوزه باید بر محوریت مراجع حرکت کند و تلاش خودرا در نگه داشتن حرمت مراجع که یک اصل پذیرفته شده اخلاقی و قانونی حوزه است را بیشتر رعایت نماید. آیت الله خاتمی با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری که نباید مسایل حوزه به چالش کشیده شود، بیان داشت: با توجه به گسترده گی مسایل در حوزه، مقام معظم رهبری تاکید داشتند که از پرداختن به مسایل چالشی خوداری شود و مسئولان باید به کارهای اساسی در عرصه زیر ساختهای علمی حوزه ها توجه نمایند. *انتقاد از اجرای طرح استادمحوری وی در ادامه با بیان این که بعضی از مسئولان حوزوی برای اینکه تا حدودی نواقص را برطرف و امر آموزش را به سوی رشد و تعالی سوق دهند ،طرح استاد محوری که با 5 نمره استاد به عنوان اهرمی برای درس خواندن بود را به مرحله اجرا گذاشتند. *سخنان نسنجیده در مورد شورای عالی حوزه آیت الله خاتمی با اشاره به بعضی از سخنان نسنجیده برخی افراد مبنی بر دست داشتن شورای عالی حوزه با گردانندگان طرح، تصریح کرد: شورای عالی در برخورد با این مسئله به طور جدی وارد عمل شد و به صورت های گوناگون، مسئله استاد محوری را مورد بررسی قرارداد که شاید این طرح که مخالف نظر مراجع و مقام معظم رهبری است متوقف شود، اما هر بار با توجیهات مدیر طرح مواجه شدیم، هرچه قدر اعتماد کردیم، موفق نشدیم طرح را متوقف کنیم؛ البته این به معنای بی تفاوتی و یا همکاری شورا با مسئولان طرح نیست، بلکه به خاطر این است که شاید خودشان برگردند و به نظر بزرگان حوزه احترام بگذارند. *انتقاد از برخی افراد و سایتها عضو خبرگان رهبری با انتقاد از افرادی که در سایت ها مطالب کذبی را علیه وی عنوان می کنند، اظهار داشت: برخی از این افراد در اطلاعیه های مختلف در سایت هایشان می نویسند که برای تحت فشار قرار دادن اعضای شورای عالی حوزه افشاگری می کنیم! بله ما گفتیم که چرا به حرف رهبر و مراجع تقلید گوش نمی کنید، لذا آقایان ناراحت شدند که چرا من حرف زده ام! *رایزنی با مراجع عظام امام جمعه موقت تهران با بیان این که حقا طلاب و اساتید که فرزندان و یا برادران ما هستند، گفت: از آنجایی که این عزیزان نمیدانستند این طرح غیر قانونی است و در آن شرکت کردهاند، با مراجع عظام رایزنی کردیم که نمرات نیم سال آنان در امتحانات خردادماه منظور گردد تا حق کسی پایمال نشود.
هشدار جدی حضرت آیت الله علوی گرگانی
وضعیت حجاب این گونه باشد، عذاب الهی نازل می شود اگر وضعیت حجاب همین طور پیش برود، عذاب الهی نازل می شود و اگر الآن عذابی نیست به خاطر استغفار امت و حضور بسیاری از بزرگان دین و فرصت دادن خدای متعال است.
ایشان افزود: ارتباطهای دختران و پسران یکی از معضلاتی است که جامعه با آن روبرواست، مسئولین امر کجای این قضیه هستند؛ چرا کاری برای وضع موجود نمیکنند؟!
*مسئولین چرا برای حجاب کاری نمی کنند؟!
حضرت آیت الله علوی گرگانی، وضعیت حجاب در جامعه را عذاب آور دانسته و گفتند: مسئولین امر کجای این قضیه هستند؛ چرا کاری برای وضع موجود نمیکنند؟!
ایشان با اشاره به عذاب قوم نمرود توسط پشهها، خاطرنشان ساختند: وقتی خدای متعال میفرماید اگر عذابی را برای امتی نازل کند هیچ کس نمیتواند جلو ی آن را بگیرد، « اذا ارادالله بقوم سوء» میتواند این کار را بکند، همچنان که برای قوم نمرود این کار را کردند، و با پشه، نمرود و دار دستهاش را از بین بردند.
*غیرت ها کم شده است!
معظم له یادآور شدند: متاسفانه امروز عفت و حجاب از جامعه برچیده شده؛ غیرت ها کم شده است و از کنار این همه گناه با مسامحه می گذریم!
حضرت آیت الله علوی گرگانی افزودند: مردم با این همه گناه و فراموش کردن امر به معروف و نهی از منکر دچار بدبختی و ضلالت خواهند شد.
آیت الله العظمی مظاهری اگر خدمت نمیکنید لا اقل آزار نرسانید حضرت آیت الله مظاهری با بیان اینکه غیبت، تهمت، شایعه پراکنی و تخریب شخصیت به کفر منجر می شود، اظهار داشتند: اگر خادم دیگران نیستید، اما دیگر غیبت و تهمت و شایعه و اینها هم نسبت به هم نداشته باشید.
به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، معظم له امروز در درس خارج خود در جمع طلاب و فضلای حوزه علمیه اصفهان به قانون مواسات از دیدگاه قرآن کریم و عترت پرداختند که به شرح زیر می باشد:
رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی وَیَسِّرْلِی أَمْرِی و َاحْلُلْ عُقْدَةًمِنْ لِسانِی یَفْقَهُوا قَوْلِی
آیت الله العظمی مظاهری اگر خدمت نمیکنید لا اقل آزار نرسانید حضرت آیت الله مظاهری با بیان اینکه غیبت، تهمت، شایعه پراکنی و تخریب شخصیت به کفر منجر می شود، اظهار داشتند: اگر خادم دیگران نیستید، اما دیگر غیبت و تهمت و شایعه و اینها هم نسبت به هم نداشته باشید. به گزارش سرویس استان های مرکز خبر حوزه، معظم له امروز در درس خارج خود در جمع طلاب و فضلای حوزه علمیه اصفهان به قانون مواسات از دیدگاه قرآن کریم و عترت پرداختند که به شرح زیر می باشد: بسماللهالرحمنالرحیم رَبِّ اشْرَحْ لِی صَدْرِی وَیَسِّرْلِی أَمْرِی و َاحْلُلْ عُقْدَةًمِنْ لِسانِی یَفْقَهُوا قَوْلِی * قانون مواسات از دیدگاه قرآن و عترت آیات فراوانی از قرآن کریم و نیز روایات متعدّدی از اهل بیت«علیهم السّلام»، آدمی را به رعایت قانون مواسات و ایجاد تعاون و دیگر خواهی وادار میکنند. اگر روایات اهل بیت«علیهم السّلام» در خصوص این موضوع مهم را گردآوری کنیم، چندین جلد کتاب میشود. به عنوان نمونه، مرحوم کلینی«ره» در جلد دوّم اصول کافی، بیش از پانصد روایت راجع به قانون مُواسات و تعاون آورده است. اما نمیدانم چه شده که مثلاً مرحوم صاحب جواهر، همان اول زکات، میفرمایند که غیر از خمس و زکات و کفّارات، چیز دیگری به عنوان وجوب مالی نداریم. یعنی هم? این روایتها را حمل بر استحباب کردهاند. علّت مستحب بودن قانون مواسات با عنایت به آیات و روایات صریح و تکان دهندهای که در این زمینه وجود دارد، برای من حل نشده است. قرآن کریم میفرماید: الَّذینَ یَکْنِزُونَ الذَّهَبَ وَ الْفِضَّةَ وَ لا یُنْفِقُونَها فی سَبیلِ اللَّهِ فَبَشِّرْهُمْ بِعَذابٍ أَلیمٍ [1] و کسانى که زر و سیم را گنجینه مىکنند و آن را در راه خدا هزینه نمىکنند،
ایشان را
در سیر? هم? ائمّ? طاهرین«سلاماللهعلیهم» داریم که بعد از نیمه شب، همیان به دوش میگرفتند و در خان? فقرا را میزدند و به آنها کمک میکردند. در روز نان میپختند و در نیمه شب به فقرا میبخشیدند.
چه کسی میتواند ادعا کند که به یاد دیگران است و به همنوعان خود خدمت میکند؟ اساساً قسم سوم تعاون، یعنی اینکه نوکر مردم باشیم. همه باید نوکر یکدیگر باشیم. این مطالب که ما حمل بر استحباب میکنیم را به صورت جدی از ما خواستهاند ولی در زمان فعلی اهمیّت لازم را ندارد. اصلاً معنای «یأتی بدین جدید» همین است. امام زمان«ارواحنافداه» دین جدید میآورند. آن حضرت مبیّن قرآن و روایات هستند و دین جدّ خود را زنده خواهند کرد و یکی از مواردی که مغز دین است و ایشان احیاء میکنند، عمل به قانون مواسات است.
در سیر? هم? ائمّ? طاهرین«سلاماللهعلیهم» داریم که بعد از نیمه شب، همیان به دوش میگرفتند و در خان? فقرا را میزدند و به آنها کمک میکردند. در روز نان میپختند و در نیمه شب به فقرا میبخشیدند.
چه کسی میتواند ادعا کند که به یاد دیگران است و به همنوعان خود خدمت میکند؟ اساساً قسم سوم تعاون، یعنی اینکه نوکر مردم باشیم. همه باید نوکر یکدیگر باشیم. این مطالب که ما حمل بر استحباب میکنیم را به صورت جدی از ما خواستهاند ولی در زمان فعلی اهمیّت لازم را ندارد. اصلاً معنای «یأتی بدین جدید» همین است. امام زمان«ارواحنافداه» دین جدید میآورند. آن حضرت مبیّن قرآن و روایات هستند و دین جدّ خود را زنده خواهند کرد و یکی از مواردی که مغز دین است و ایشان احیاء میکنند، عمل به قانون مواسات است.
آیت الله علوی گرگانی: بهانه به دشمن ندهیم حضرت آیت الله علوی گرگانی با بیان این که نباید با رفتار خود باعث شادی و تحریک دشمنان شویم، گفتند: امروز همگان باید هوشیار باشند تا دشمنان جرأت توطئه علیه نظام اسلامی را پیدا نکنند.
معظم له افزودند: از آنجایی که به عزت و شرف مومنین در قرآن کریم اهمیت ویژهای داده شد است ، نباید مورد بی حرمتی قرار بگیرد؛ زیرا خدای متعال تصریح کردهاند «فَإِنَّ الْعِزَّةَ لِلَّهِ جَمِیعًا»( النساء : 140 ) می باشد.
ایشان، وظایف مرزبانان را مهم تلقی کرده و گفتند: از عمده وظایف سنگین و مهم مرزبانان جمهوری اسلامی ایران در مواجهه با افرادی که از کشور های دیگر وارد کشور میشوند با هوشیاری تمام نسبت به برخورد با آنان، با رعایت کمال آرامش باعث افتخار جمهوری اسلامی باشند.
* برخورد منطقی، بهترین راه دفاع از اسلام
حضرت آیت الله علوی گرگانی با بیان این که بهترین راه دفاع از کیان اسلام، برخورد منطقی است، افزودند: بهترین روش برخورد با دشمنان و کسانی که با دین اسلام و قرآن بیگانه هستند، داشتن تفاهم و برخورد منطقی است که باید پایبند به منطق و کلام ثابت باشند تا بتوانند مردم را جذب کنند، نه این که آنها را دفع نمایند.
معظم له تصریح کردند: نباید از خدا غافل شد؛ چرا که خدای متعال روزی به اعمال همگان رسیدگی خواهد کرد و به این نکته اذعان دارد که «إِلَى اللَّهِ مَرْجِعُکُمْ وَهُوَ عَلَى کُلِّ شَیْءٍ قَدِیرٌ»(هود:4) و «یَوْمَ یَقُومُ النَّاسُ لِرَبِّ الْعَالَمِینَ» (المطففین:6) و رفتار ما مورد ارزیابی شاهدان غیبی و انبیا و اولیای الهی قرار دارند.
ماجرای انتشار رساله آیتالله العظمی بهجت من حتی بدون اذن مولایم آب نمیخورم، هر وقت او صلاح ببیند رساله هم خواهم داد… به گزارش خبر نگار مرکز خبر حوزه، حجت الا سلام والمسلمین صدیقی، شب گذشته در دومین سالگرد عروج ملکوتی حضرت آیت الله بهجت با اشاره به آیاتی از قرآن کریم در مسجد اعظم قم اظهارداشت: این مرجع فقید مصداق بارز آیه شریفه، وَالسَّلَامُ عَلَیَّ یَوْمَ وُلِدتُّ وَیَوْمَ أَمُوتُ وَ یَوْمَ أُبْعَثُ حَیًّا ?آیه 33 سوره مریم? است؛ چرا که خدای متعال از زبان حضرت عیسی بن مریم و یحی (ع) میفرماید؛ سلام حق بر من روزی که به دنیا آمدم و روزی که از جهان میروم و روزی که برای زندگانی ابدی آخرت برانگیخه خواهم شد.
وی با بیان این که بعضی از بندگان خدا پاک، همراه با عصمت قدم به دنیا میگذارند، گفت: بعضی از بندگان خاص خدای متعال پاک و معصوم قدم به دنیا می گذارند و خود را گرفتار ظلمت و حجابهای ظاهری دنیایی نمیکنند، چنان که حضرت آیت الله بهجت در طول زندگانی خود همواره با رعایت تقوا به یکی از اولیا الهی تبدیل شدند و ستونی از ستونهای اسلام به شمار میآمدند. * بدون اذن مولایم آب هم نمیخورم امام جمعه موقت تهران با اشاره به جایگاه و مقام بالای حضرت آیتالله بهجت(ره) تصریح کرد: معظم له مقام عِندَ ربّی داشتند و با عمل به فراز جامعه کبیره، که امام هادی (آ) میفرماید: آخِدُ بِقولِکُم و عاملُ بِامرِکُم؛ به مقامی رسیدند که وقتی از ایشان میپرسند؛ آقا چرا رساله عملیه نمیدهی، ایشان میفرمایند، من حتی بدون اذن مولایم آب هم نمیخورم، هر وقت او صلاح ببیند رساله هم خواهم داد، لذا وقتی رساله ایشان به چاپ رسید، داستان رساله مرحوم آیت الله صدر را بیان کردند که حضرت حجت (عج) اجازه چاپ به ایشان هم عنایت فرمودانداِنّما یخشی الله من عباد ه العلما. حجت الا سلام والمسلمین صدیقی با بیان توصیههای این عارف روشن ضمیر به علما و روحانیون اظهار داشت: حضرت آیت الله بهجت(ره) همواره طلاب و روحانیون را به چند چیز توصیه میکردند، ازجمله به رعایت تقوای در گفتار و عمل کردن به دانستههایشان، «وَ قَالَ (ع) مَنْ عَمِلَ بِمَا یَعْلَمُ عَلَّمَهُ اللَّهُ مَا لَمْ یَعْلَم بحار (ج 75 ص 189)»؛ در واقع میگفتند رهبر شما دانستهها، معلومات و یقینیات شما هستند، چرا به آنچه که میدانید عمل نمیکنید. وی ادامه داد: مرحوم آیتالله بهجت کلیدهایی را برای طلاب و فضلا به یادگار گذاشتند که اگر از این کلیدها کسی بهرهمند شود، قطعاً به جایی خواهد رسید، چنانکه این مرجع فقید میفرمودند؛ هرگاه درسی را یاد گرفتید بلافاصله به دیگران آموزش دهید تا به صورت اجتهادی در فقه و درس دین وارد شده باشید. * وظیفه سنگین روحانیت در جامعه امروزی امام جمعه شهر تهران با اشاره به وظیفه سنگین روحانیت در جامعه امروزی، خاطر نشان ساخت : امروز وظیفه حوزههای علمیه و طلاب و روحانیون با توجه به این آیه شریفه خیلی سنگین شده است؛ وَ مَا کَانَ الْمُؤْمِنُونَ لِیَنفِرُواْ کَآفَّةً فَلَوْلاَ نَفَرَ مِن کُلِّ فِرْقَةٍ مِّنْهُمْ طَآئِفَةٌ لِّیَتَفَقَّهُواْ فِی الدِّینِ وَلِیُنذِرُواْ قَوْمَهُمْ إِذَا رَجَعُواْ إِلَیْهِمْ لَعَلَّهُمْ یَحْذَرُونَ ?آیه 122 سوره توبه)؛ علما همه مأمور به تفقه در دین دارند، اگر کسی بدون علم ادعا بکند که من عارف هستم، او کذاب است، عالمی که فقه ندارد، مانند اعرابی، چیزی نمیداند و کسانی هم که ادعای عارفی میکنند، اما عالم نیستند، عرفانش ناقص است؛ چرا که صریح قرآن با بیان اینکه باید فقه و مبانی علم دین را شناخت و بعد به آن عمل نمایند. این استاد حوزه ادامه داد: کسی که به درس خواندن بی توجهی نماید مانند کسی است که به نماز بی توجه باشد خدای متعال میفرماید: «فَوَیْلٌ لِّلْمُصَلِّینَ، الَّذِینَ هُمْ عَن صَلَاتِهِمْ سَاهُونَ ?آیه 4 و 5 سوره ماعون?»؛ در واقع چراغ علم دل مرده هر انسانی را روشن می کندو عالمان مانند ستارگانی هستند که آسمان دین و ایمان مردم را همیشه روشن نگاه داشتهاند. *علاقه به امام خمینی و رهبری حجت الا سلام و المسلمین با بیان این که علاقه حضرت آیت الله بهجت(ره) به امام خمینی، اظهار داشت: ایشان ارادت خاصی به حضرت امام (ره) داشتند و حمایتهای زیادی از امام و انقلاب انجام دادند و به مردم به صورت عملی نشان دادند که از ولی فقیه حمایت میکنند. وی ادامه تصریح کرد: این مرجع فقید، بعد از حضرت امام خمینی (ره) با رها ارادت خودشان را نسبت به مقام معظم رهبری نشان دادند همچنین دفتر بیشترین ملاقات را از دفتر مقام معظم رهبری داشتند که نشان از علاقه ایشان به مرجعیت شیعه، جایگاه ولایت فقیه، احیاء تشیع و نجات بشریت است. *حکومت نباید دست جاهلان باشد. حجت الا سلام والمسلمین صدیقی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این که علما نباید انزوا طلب باشند، با اشاره به آیاتی از قرآن، افزود: فقها و علما در طول تاریخ، ستون و حافظ کیان اسلام را بر عهده داشتند و در این راه از جان و مال خودشان هم گذشتهاند، که حکومت دست جاهلان نیافتد. * آرامش جامعه را برهم نزنیم وی با بیان این که نباید آرامش را برهم زد، تصریح کرد: مردمی که مسئولین آنها امین و پایی بند به دیانت، معنویت و امانت نباشد روی آرامش را نخواهند دید، چرا که مرحوم آیتالله بهجت بارها ائمه جمعه و مدیران مدارسی که برای انجام خدمت به جایی می رفتند سفارش میکردند که مراقبه نفس داشته باشند. امام جمعه تهران با اشاره به آیات قرآن کریم تصریح کرد: کشمکش نفسانی انسان را از رسیدن به لذت الهی باز میدارد، همچنان که خداوند میفرماید؛ زُیِّنَ لِلنَّاسِ حُبُّ الشَّهَوَاتِ مِنَ النِّسَاء وَالْبَنِینَ وَالْقَنَاطِیرِ الْمُقَنطَرَةِ مِنَ الذَّهَبِ وَالْفِضَّةِ وَالْخَیْلِ الْمُسَوَّمَةِ وَالأَنْعَامِ وَالْحَرْثِ ذَلِکَ مَتَاعُ الْحَیَاةِ الدُّنْیَا وَاللّهُ عِندَهُ حُسْنُ الْمَآبِ (آیه 14 سوره آلعمران)؛ تنها کسانی میتوانند از دام شیطان رهایی پیدا کنند که خود ساخته باشند و این بنا به فرموده قرآن کریم؛ یَعْمَلُونَ لَهُ مَا یَشَاءُ مِن مَّحَارِیبَ وَتَمَاثِیلَ وَجِفَانٍ کَالْجَوَابِ وَ قُدُورٍ رَّاسِیَاتٍ اعْمَلُوا آلَ دَاوُودَ شُکْرًا وَقَلِیلٌ مِّنْ عِبَادِیَ الشَّکُورُ ?آیه 13 سوره سبأ?؛ تعداد بندگان شکرگزار مثل آیت الله بهجت خیلی کم هستند. *برای بعضی ها ترک گناه دردآور است! حجت الاسلام والمسلمین صدیقی افزود: آن چیزی که انسان را به جایی میرساند ترک گناه است؛ برای بعضیها ترک گناه خیلی سخت و درد آور است، لذا مجاهده نیاز دارد، «أَشْجَعُ النَّاسِ مَنْ غَلَبَ هَوَاه (من لایحضره الفقیه ج4 ص395)»، باید بررسی کنند سر درس چه کسی حاضر میشوند؛ چرا که نفس استاد یا انسان را به سرمنزل عبودیت میرساند و یا به پرتگاه دوزخ میکشاند.
آیت الله اراکی عمل به حکم حکومتی ولی فقیه، واجب الهی است رییس مجمع الفکراسلامی، عمل به حکم حکومتی را واجب الهی دانسته و گفت: حکمی که از طرف ولی فقیه برای مردم در بعضی مواقع خواص صادر میشود، مانند حکمی است که خدای متعال صادر کرده و عمل به آن واجب است. به گزارش مرکزخبر حوزه، آیت الله محسن اراکی درنشست پایانی از سلسله نشستهای پیرامون «ولایت فقیه» که شب گذشته درمدرسه علمیه فیضیه قم برگزار شد، با بیان این که حکم حکومتی ولی فقیه، الهی است، اظهار داشت: درحوزه تشریع؛ که خدای متعال و پیامبر اسلام(ص) تکلیف ما را نسبت به احکام، روشن ساخته است؛ این دستورات به دو قسم تقسیم میشود، یکی مربوط به احکام ذاتی است مانند؛ نماز، روزه و احکام و دیگری خدای متعال به بندگانش دستور داده که کلام رسول خدا(ص) و ائمه معصومین(ع) و در زمان غیبت امام عصر (عج)، «نایب عام» که ولی فقیه میباشد، حجت بوده و عمل به این دستورات واجب الهی است.