مدیر گروه علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه برخی فیلمهای تلویزیونی غیرت مردان را نشانه رفته اند! صفت غیرت در مردان و عفت و حیا در زنان مورد تاکید اسلام است، اما متاسفانه برخی فیلمهای تلویزیونی با بیارزش نشان دادن صفت غیرت، در صدد از بین بردن این ارزش هستند.! حجت الاسلام حسین بستان افزود: یکی از ویژگی اساسی خانوادهها که باید بر آن تاکید بیشتری داشته باشیم، م یتوان به محورهای مهم تربیت اخلاقی از همان سنین خردسالی اشاره کرد که اگر رفتار صحیح از والدین بروز نکند، منجر به تبعات جبران ناپذیری خواهد شد.به گزارش مرکزخبرحوزه، مدیر گروه علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، پیش از ظهر امروز در نشست تخصصی کارکردهای خانواده در تربیت اخلاقی و مقایسه آن با تاثیرات تربیتی نهادهای جایگزین با تاکید برخانواده ایرانی که در سالن همایش دفتر تبلیغات اسلامی قم برگزارشد، اظهار داشت : خانوادههای اخلاقی مبتنی بر دین دارای ویژگیهای اساسی برای تربیت فرزندان هستند.مدیر گروه علوم اجتماعی پژوهشگاه حوزه و دانشگاه تصریح کرد: مجاورت و همنشینی ، پشتیبانی افراد خانواده از فرزندان، وابستگی افراد نسبت به همدیگر، برخورداری از اعتماد به نفس والدین، آموزش خانواده، برخورداری از انرژی قوی والدین و مشارکت همسالان از مهمترین ویژگیهای تربیت اخلاقی خانوادهها به شمار میرود.حجت الاسلام بستان با اشاره به الگویهای خانوادگی در تربیت اخلاقی ،یاد آورشد: الگوهای تک همسری، الگوهای خانوادههای چند شغلی ، تک والدینی ، هسته ای و پدر سالار و یا مادر سالار از شایعترین الگوهای خانوادها است که خانوادههای ایرانی به سمت این الگوها کشیده میشوند. ادامه مطلب...
ایشان افزودند: به ساخت خانه عالم بسیار اهمیت دهید، باید خانه عالم قبل از مسجد ساخته شود؛ زیرا حضور عالم در مناطق از اهمیت خاصی برخوردار است و به خاطر حضور همین مبلغان دینی است که بسیاری از مسائل شرعی مردم حل می شود.معظم له خاطرنشان کردند : اعزام مبلغان خود را به مناطق محروم افزایش دهید، حتی اگر ممکن باشد به کشورهای منطقه و مسلمان هم اعزام مبلغ داشته باشد؛ زیرا آمادگی عجیبی نسبت به دریافت پیام اسلام و تشیع در میان جهانیان پیدا شده است.مراجع و علما شماره خبر: 129783 15:15 - 1390/10/29
گلایه طلاب و ناشران نمایشگاه کتاب حوزه شاید زمانی دیگر...! /// حالا وقتش نبود! اشاره؛ عصر یک روز زمستانی که البته چندان هم حال و هوای فصل سرد سال را نداشت، سری به نمایشگاه کتاب حوزه واقع در مجتمع فرهنگی امام خمینی (ره) زدیم تا از حواشی و نقاط قوت و ضعف آن گزارشی تهیه کنیم. این که علما و اساتید بزرگوار فرموده اند « علیکم بالمتون لا بالحواشی»، البته منافاتی با این حاشیه نگاری ژورنالیستی ندارد چه آن که ذکر این حواشی خود می تواند به متن، بیشترین کمک را نماید. دومین نمایشگاه تخصصی کتاب حوزه با حضور 160 ناشر از جمله 24 ناشر لبنانی و دو ناشر عراقی در قالب 90 غرفه از روز بیست و دوم دی ماه، پذیرای عموم علاقه مندان بوده و قرار بود که بیست و هفتم دی ماه، خاتمه یابد که البته دو روز دیگر مدت زمان برپایی آن تمدید شد؛ علتش البته استقبال مخاطبان عنوان شد که در نوع خود جالب و قابل تامل است! ادامه مطلب...
و اکنون چهل روز از آن واقعه عظیم گذشته است. چهل روز… چهل سال… چهارده قرن گذشته است و کربلا همچنان کربلاست و تازه گذشتن از روز چهلم آغاز یک سالِ کربلایی است…
کربلا صبحی از عقیق و آینه است، دریچهای گشوده است به کرانههای برفی ملکوت. این خاک، خاکِ گریه و توسل است. ابرها دخیلهای سپید فرشتگانند که بر افقِ خاک آویخته شدهاند ـ شش جهت کائنات، ضریح قبر شش گوشه حسین علیهالسلام است. کربلا در زمین نمیگنجد، کربلا در روز نمیگنجد، کربلا وسعتی است، به اندازه تاریخ. درختِ سرخ تشیع در کربلا به شکوفه مینشیند. کربلا کویر نیست، بهار روحانی شهود است. رودخانههای کرامت در کربلا جاری است. چشمه «ولایت» از کربلا میجوشد. نسیم «شفاعت» در کربلا جریان دارد.
کربلا نبض غیرت زمین است، آن روز که زمین به خروش درمیآید و دریا به تلاطم میافتد و کوهها از هم میپاشند… و آه از آسمان که پس از کربلا، چگونه بر ستونهای خود ایستاد و از بار این همه مصیبت شکفته شد؟
آری، چهل روز است که از کربلا میگذرد، امّا داغ حسین علیهالسلام همچنان تازه و تازهتر شده است. کربلا انارستان شهود است. رستاخیز شبنم و گلِ سرخ پر پر است. خورشیدها در کربلا غروب کردند. آیینهها در خاک کربلا مدفون شدند. کربلا آنجاست که خیمه خاندان عشق را آتش زدند و خاک را با پَرِ پروانههای عاشق فرش کردند. کربلا داغی است که بر پیشانی تاریخ مانده است.
کربلا بغضی است که در گلوی زمین سنگ شده است، بغضی که روزی خواهد ترکید و چشمه چشمه خونِ مولا از صخرههای خاک، فوّاره خواهد زد. کربلا رودخانهای است که به دنبال قدمهای موعود جاری است، تا روزی که غرامتِ این خون قطره قطره از یزیدیان گرفته شود. کربلا بیعتی است که تا آمدن موعود همچنان باقی خواهد ماند.
کربلا غیرتی است که خون آزادگان عالم را به جوش میآورد. کربلا خاطرهای نیست که در حافظه خاک، فراموش شود. کربلا منظری است که آسمان را تا قیامت قاب گرفته تا روشنترین گواه موعود باشد.
حالا تمام تقویم، بوی عاشورا میدهد.
کربلا وجدانِ خاک است که هیچگاه نخواهد خفت، حتی اگر چهل روز… چهل سال… چارده قرن… از آن بگذرد…
آیت الله العظمی صافی: حوزه فراجناحی، فراکشوری و فرامنطقهای است حضرت آیت الله العظمی صافی باتاکید بر این که حوزه به تمام جهان اسلام تعلق دارد و باید برتمام امور نظارت دقیق داشته باشد، گفتند: حوزه فراجناحی، فراکشوری و فرامنطقهای است به گزارش مرکز خبر حوزه، معظم له، امروز در دیدار اساتید سطوح عالی و خارج فقه و اصول حوزه علمیه قم، رسالت بزرگ حوزههای علمیه را همان رسالت پیامبران الهی و اوصیا و ائمه معصومین علیهم السلام دانسته و گفتند: حوزههای علمیه در دوران غیبت وظیفه بزرگی را برعهده دارندکه همانا هدایت مردم براساس قرآن کریم و معارف نورانی اهل بیت علیهم السلام و امر به معروف ونهی از منکر است.ایشان با اشاره به خدمات بزرگ علمای اسلام در دوران غیبت کبری، افزودند: زحماتی که علما و فقها و مؤلفین بزرگ برای حفظ آثار و گنجینههای معنوی متحمل شدند و ناراحتی و صدمات زیادی را در این راه دیدند، فقط برای رساندن پیام اسلام و تشیع و معارف نورانی اهل بیت علیهم السلام بود.
آیتاللهالعظمی مکارممرجعیت پناهگاه جهان اسلام است حضرت آیتالله مکارم شیرازی مرجعیت را پناهگاه رفع مشکلات جهان اسلام دانستند. ایشان افزودند: امام حسین(ع) با قیام خود مردم را از مسیری که بنیامیه برای آنها رقم زده بود به سوی اسلام باز گرداندند و پرچم اسلام را بر افراشته و جلوی برگشت به دوران جاهلیت را گرفتند. آشنایی با فرزانگان:آقا بزرگ تهرانیولادت «محمدمحسن منزوی» معروف به آقابزرگ تهرانی در 11 ربیع الاول 1293 قمری فقیه و کتابشناس شیعی در تهران زاده شد. پدر و پدربزرگش از روحانیون تهران و جدِّ بزرگش حاج محسن بازرگانی با فرهنگ و تاجری دیندار بود که از اقدامات فرهنگی و اجتماعی او میتوان افتتاح اولین چاپخانه ایران را نام برد.
مدیرحوزه علمیه استان قم تشریح کرد اعلام جزییات طرح ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه مدیر حوزه علمیه استان قم با اعلام جزئیات ساماندهی دروس سطوح عالی، اجرای این طرح را خواست رهبر معظم انقلاب مراجع عظام، شورای عالی، مدیریت و اساتید حوزه عنوان کرد. حجت الاسلام والمسلمین احمد فرخ فال در گفتگوی اختصاصی با خبرنگار حوزهنیوز با اشاره به طرح جامع آموزشی ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه علمیه قم ( از پایه 7 تا 10) اظهارداشت: طرح ساماندهی دروس سطوح عالی حوزه علمیه قم(از پایه 7 تا 10) با بهرمندی از نظرات مراجع عظام تقلید،شورای عالی و اساتید حوزه طی مراحل مقدماتی ، تهیه و به تصویب نهایی رسید. وی ادامه داد: در راستای تحقق تدابیر شورای عالی حوزه مبنی بر این که حوزه های علمیه کشور در یک چار چوب مشخص و مسئول حوزه مدیریت حوزههای علمیه افزود: در 27 استان کشور شوراهای استانی تشکیل شده است که با رأی شورای هر استان، افرادی به عنوان مدیریت مدرسه علمیه معرفی شده اند و با همت بالای ستاد مرکزی ،خصوصا مدیر حوزه ها ی علمیه کشور و معاونت امور حوزه ها، احکام اعضای شوراها و مدیران 27 استان صادر شد. حجتالاسلام والمسلمین فرخفال ادامه داد: با این تدبیر و سیاست، مدیریت حوزه علمیه استان قم نیز در شورایعالی حوزه علمیه تصویب شد و از اول مهرماه سال جاری با حکم آیت الله مقتدایی، و رای شورایعالی حوزه در مدرسه دارالشفا مستقر گردید.
ویژه حوزه علمیه قم برگزیده شماره خبر: 119447 15:18 - 1390/10/14 زندگینامه: آقابزرگ تهرانی (1293-1389)