ویژگیهای معلم نمونه از نظر آیت الله استادی متاسفانه اعتقادات دانشجویان در برخی دانشگاهها به خاطر عدم کرامت نفس استاد، تضعیف میشود و رفتارها و گفتارهای نسنجیده دانشجویان را به انحراف می کشاند. به گزارش مرکز خبر حوزه، آیت الله رضا استادی، روز دوشنبه 12 اردیبهشت ماه در مراسم تجلیل از اساتید دانشگاه قم که به مناسبت سالروز شهادت استاد مطهری و بزرگداشت مقام استاد در این دانشگاه برگزار شد اظهار داشت: تمجید و تجلیل حقیقی اساتید و معلمان در جدی گرفتن و رسیدگی به مشکلات و سختیهای آنها است.
عضو جامعه مدرسین حوزه تصریح کرد: امروز در جامعه علمی کشور برخی رفتارها و گفتارهای نسنجیده موجب تزتزل در اعتقادات دانشجویان میشود.
امام جمعه قم تاکید کرد: متاسفانه اعتقادات دانشجویان در برخی دانشگاهها به خاطر عدم کرامت نفس استاد، تضعیف میشود، و این درحالی است که اگر اساتید مباحث دینی را در قبل یا بعد از درس با محبت و عطوفت مطرح کنند تاثیر بسزایی در اعتقادات نسل جوان ما در دانشگاهها میگذارد.
وی با اشاره به یکی از مهمترین وظایف اساتید در دانشگاهها افزود: ارائه مطالب دینی و اعتقادی آن هم به شکل صحیح یکی از مهمترین وظایف معلمی و استادی است.
*عدم توجه به مادیات شاخصه معلم حقیقی است
آیت الله استادی امتیازات یک معلم خوب را در اخلاص و عدم توجه به مادیات دانسته و اظهارداشت: اگر استاد کلاس را طوری اداره کند که ذهن دانشجویان از نظر دینی و اعتقادی مخدوش شود، این گونه رفتارها در روحیه دانشجویان اثرات منفی میگذارد و آنها را به سوی انحراف در عقیده میکشاند.
عضو جامعه مدرسین حوزه یکی دیگر از وظایف اساتید را دوری از تکبر دانست و بیان داشت: استادی که تکبر را از خود دور کند به تدریج تواضع در او ملکه میشود و مهمترین مصداق تواضع، پذیرفتن حق است که متاسفانه حق ناپذیری امروز در بین جامعه ما زیاد شده است.
آیت الله استادی در بخش دیگری از سخنان خود، با اشاره به اعتدال شهید مطهری در مسائل مختلف گفت: عالم خوب یعنی معتدل بودن که شهید مطهری مصداق بارز اعتدال در مسائل مختلف بود، ایشان هیچ گاه در طول زندگیاش کُند و یا تند نبود.
*باید اخلاص استاد را در درس لمس کرد
وی گفت: معلم خوب باید معاشرت خوبی با دانشجویان داشته باشد، خیر و نیکی را به دانشجویان آموزش دهد تا شاگرد بتواند اخلاص استاد را در درس لمس نماید.
این استاد حوزه ادامه داد: شهید مطهری با هر کسی که معاشرت داشتند آنها را به اعتدال در رفتار و بیاعتنا بودن به دنیا دعوت میکردند.
این عضو جامعه مدرسین حوزه افزود: بهترین تمجیدی که میشود از مقام استاد در این همایشها کرد عمل به این روایت است، من تعلم لله و عمل لله که استاد مطهری مصداق بارز این روایت بودند که علم را برای خدا یاد گرفته و در راه خدا هم آن را نشر و گسترش دادند.
آیت الله استادی، شهید مطهری را یک شخصیت معتقد به هدف دانسته و عنوان کرد: شهید مطهری هیچگاه از هدفی که داشت دست برنداشت و قم را با آن که خیلیها مخالف بودند به قصد ترویج اهداف خود به مقصد تهران ترک کرد.