اعیاد فطر و قربان، اعیاد الله می باشند و عید سعید فطر، عید پیروزی بر نفس اماره و زدودن غبارهای جهان باطن و شکست لشکر شیطان است.
عید قربان را عیدالله دوم توصیف ;کنیم عید سعید قربان جشن ایثار و عاشقی است که در آن یک پیامبر عاشق فرزند خویش را به قربانگاه می برد که برای رضای خدا ذبح و او را به خداوند تقدیم نماید که این نشان دهنده ایمان، مردانگی حضرت اسماعیل (ع) نسبت به مولا و پروردگارش می باشد .
امام صادق (ع)، عیدغدیرخم را از این دوعید بالاتر ذکر می کنند؛ عید فطر، عید مسلمین و عید قربان، عید ایثار است اما عید غدیرخم، عیدالله اکبر است و روز تأیید سرنوشت برای همه نسلها تا دامنه قیامت است که در آن عصاره همه خوبی های انبیاء و پاسداران ارزشها، به امامت و ولایت رسید(1).
عید غدیر از سوی پروردگار متعال تحت عنوان سه واژه "اکمال"، "اتمام" و "رضایت" بیان شده است، لذا روز تجلی نور خدا در جایگاه حکومت و مدیریت جامعه است.
حضرت علی(ع) محوریت احیای نفوس بشر تا قیامت است،هر کس دوست دارد تمام خوبی های انبیا را یک جا ببیند به حضرت علی (ع) نگاه کند زیرا ایشان منشأ همه خوبیها، فضائل، کمالات، دانش، قدرت و ایثار است و اگر ایشان را محور قرار دهیم تمام عالم، محضر زیبایی ها خواهد شد
منبع:الکلینی، محمد بن یعقوب، الکافی، ج 1، ص 204; الامینی، عبدالحسین، همان، ج 1، ص 285.